Zelf sushi maken?

Wil je je vrienden echt imponeren, maak dan thuis de lekkerste sushi die net zo lekker smaakt als sushi van sushi Rotterdam. Voor een goede sushi gebruik je een goede sushirijst die je kookt met 1,5 kopje water per kopje sushirijst. Na 15 minuten koken laat je de rijst ongeveer 10 minuten onder water staan totdat de rijst kleverig aanvoelt en goed plakt. Laat de rijst volledig afkoelen voordat je de sushi mengt met kant-en-klare sushiazijn, die je in de betere supermarkt koopt.

 

De maki sushi is voor de beginner het gemakkelijkst te bereiden. Leg hiervoor een plak nori op een speciaal sushimatje. Bedek de nori met een dun laagje rijst, maar laat een uiteinde vrij die dienst doet als plakrandje. Maak je vingers nat met water zodat de rijst niet blijft kleven. Bedek de sushirijst in het midden met een dubbele streep rauwe vis of groenten van de verste kwaliteit. Maak de plakrand van de nori vochtig en rol het onderste deel van de sushi met de sushimat. Duw het geheel aan, rol de mat even terug en rol het geheel verder op totdat er een mooie, ronde sushirol ontstaat. Plak de plakrand vast, zodat de rol niet los raakt. Pak een scherp mes en snij de rol tot 6 stukjes maki.

 

Voor de binnenstebuiten Uramaki sushi begin je op dezelfde manier. Bestrooi de rijst met gebrande sesamzaadjes en bedek het geheel met huishoudfolie. Draai het geheel om zodat de folie op het sushimatje ligt. Voeg een streep vis en groente in het midden toe en rol de sushi op. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *