Alles wat je moet weten over het bereiden van Picanha

Picanha is zo’n heerlijk stuk vlees dat je moet hebben geproefd, maar het brengt ook veel vragen met zich mee. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over het bereiden van Picanha. Van wat het is en waar je het koopt, tot verschillende bereidingsmethodes. Dus laten we beginnen!

Wat is Picanha?

Misschien ken je het nog niet, maar Picanha is een driehoekig stuk rundvlees waar een mooie vetkap op ligt. Het vlees komt uit Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië en Uruguay. Picanha is een relatief goedkoop stuk vlees, maar vanwege de kwaliteit van het vlees, de textuur, en de smaak wordt het steeds populairder.

Waar koop je Picanha?

Picanha is niet overal verkrijgbaar, zeker niet in de reguliere supermarkten. Het beste is om naar een gespecialiseerde slager te gaan die het importeert uit Zuid-Amerika. Vaak wordt Picanha ook online aangeboden, maar we raden aan om eerst langs een slager te gaan en het vlees te zien en ruiken voordat je het koopt.

Hoe bereid je Picanha?

Er zijn verschillende manieren om Picanha te bereiden. Een van de meest populaire bereidingsmethoden is door het te grillen op de barbecue. Het is belangrijk om het vlees niet te gaar te laten worden omdat het anders taai kan worden. Kruid het vlees met een beetje zout en eventueel wat peper voordat je het op de grill legt. Bak het vlees aan beide kanten op hoog vuur tot het een mooie korst heeft. Verplaats het vlees naar een minder hete kant van de barbecue en laat het nog een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt.

 

Een andere manier om Picanha te bereiden is door het te bakken in een koekenpan. Verhit de pan op hoog vuur en bak het vlees aan beide kanten tot het een mooie korst heeft. Verlaag daarna het vuur en laat het vlees nog een paar minuten doorbakken tot de gewenste gaarheid.

 

Picanha kan ook in de oven worden bereid. Leg het vlees in een ovenschaal en bak het ongeveer 20 minuten op 200 graden Celsius. Controleer daarna de gaarheid door het vlees aan te raken en te kijken naar het sap dat eruit vloeit. Als het vlees gaar is, laat het dan 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Hoe serveer je Picanha?

Picanha is zo’n heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt serveren. Het is fantastisch om met chimichurri-saus te serveren. Chimichurri is een kruidensaus die veelal in Argentinië wordt gegeten en perfect past bij gegrild vlees. Daarnaast kan het ook met een klassieke pepersaus, groene asperges, of aardappelen worden geserveerd.

 

Nu weet je alles wat je moet weten over het bereiden van Picanha. Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde slager om dit heerlijke stuk vlees te kopen en eens uit te proberen. Er zijn verschillende manieren om het te bereiden, dus kies vooral de manier die het beste past bij jou en je keuken. En vergeet niet: laat het vlees rusten voordat je het aansnijdt. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij The Meat Lovers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *